Fokhagyma, amely védi a szívet, erősíti az immunrendszert és nincs szaga! Ez meg mi lehet?

A fokhagyma nem csak ételeinket dobja föl, de valódi gyógyerőt hordoz. Csodálatos hatásai révén a fokhagyma segíthet megelőzni számos betegséget és meghatározó szerepe van a szív- és érrendszer egészségében.

NATUR-L

Miért olyan különleges ez az egyszerű növény?

Nos, először is, képes megfékezni az artériák falára lerakódó plakkok kialakulását, így segít a véráramlás egészséges fenntartásában, és csökkenti a szívbetegség kockázatát. Emellett torok-, hólyag- és vesegyulladás esetén is hatékonyan segíthet, és még a gombás fertőzéseket is hatékonyan leküzdheti.

De nem ez az egyetlen varázslatos képessége! A fokhagyma hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához, ezáltal csökkentve a cukorbetegség kockázatát. Továbbá, kiválóan javítja az emésztést, csökkenti a triglicerid- és koleszterinszintet, és még alacsonyabb vérnyomást is eredményezhet. Mindezek az egészségjavító hatások pedig hozzájárulnak a szív és az érrendszer egészségi megőrzéséhez.

A fokhagyma tele van értékes antioxidánsokkal, és természetes antibiotikumként is funkcionálhat, így az ideális választás a nátha és megfázás ellen. Páratlan erejével képes megerősíteni az immunrendszert és gyorsítani a gyógyulást.

NATUR-L

Tehát ne féljünk a fokhagymától! A szagától sem. Válasszunk fekete fokhagymát. 

Mi az a fekete fokhagyma? A fokhagyma híres az erős illatáról is, ami még kapszulába zárva is nehezen fojtható el.

Ázsiában komoly kultúrája van az ételek fermentálásának, érlelésének. Dél-Koreában kezelésbe vették a fokhagymát is, középmagas hőfokon (70-90 Celsius), magas páratartalom mellett érlelik hetekig vagy hónapokig. Az érlelés során a hófehér fokhagyma színe feketévé válik, íze teljesen megváltozik: a szúrós, jellegzetes fokhagyma ízt felváltja egy lágyabb, édesebb, az asztalt szilvára emlékeztető ízvilág. Állaga is az asztalt szilvát idézi. Manapság gourmet körökben egyre felkapottabb alapanyag, főzős műsorokban Ön is találkozhat vele.

Számunkra azonban sokkal fontosabb, hogy a fermentálási folyamat elveszi a fokhagyma szagát és megsokszorozza a fokhagyma erejét! 10x nagyobb az antioxidáns tartalma, 7x magasabb a kalcium tartalma és még a fokhagyma természetes antibiotikum voltát is felerősíti!

A fekete fokhagyma által élvezhetjük a fokhagyma minden egészségügyi előnyét és még az emberek társaságáról sem kell lemondanunk! 

További információ a fekete fokhagymáról ide kattintva > Fekete fokhagyma – A szagtalan szívvédelem

2023 © Natur-L | Minden jog fenntartva

A szöveg nem másolható!